HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.08.10. 12:56 Myzus

Tudod e a rostokról?...

 

Az egészséges étkezéshez – különösen a diétázáshoz – hozzátartoznak a növényi táplálékok természetes összetevői, a rostok is, amelyek a növények sejtfalából származnak. Főzéskor számolnunk kell azzal a ténnyel, hogy minél tovább főzzük az ételt, annál inkább csökken a rosttartalom.

Az emésztés számára nélkülözhetetlen rostoknak tápanyagtartalma gyakorlatilag alig van. Az egyébként renyhe emésztőrendszert meg tudjuk erősíteni, ha nagy mennyiségű rostot fogyasztunk. A sok rost további előnye, hogy csökkenti a koleszterinszintet, segíti a vércukor szabályozását. Külön haszna, hogy az erős teltségérzet miatt könnyebben elkerülhetjük a zsíros és cukros ételek fokozott fogyasztását.

A fokozott rostbevitelhez megemelkedett mennyiségű vízbevitelre is szükség van.

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr522212170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.