HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.02.14. 18:05 Myzus

Tudod e miért ráncosodunk?...

 Az arcbőrön megjelenő ráncok kialakulásában döntő szerepe van a mimikai izmoknak. Ezeknek az izmoknak egészen speciális a működésük, hiszen nem csontról csontra irányul a munkájuk és ízületet mozgatnak, hanem a koponyacsontról indulva valamely bőrterületet mozgatják. A…

Szólj hozzá!

2010.02.14. 17:54 Myzus

Tudod e milyen a teníszkönyök?...

 teniszkönyök (epicondylitis humeri) A könyöknél lévő inak gyulladásának a következménye. Jellemzője a mozgáskor az alkarban, az ínhüvely területén jelentkező fájdalom, és az alkar és a kéz izomgyengesége. A betegség oka, hogy az izmok, az inak és a szalagok a…

Szólj hozzá!

2010.02.14. 17:47 Myzus

Tudodo e mi az afónia?...

Az afónia (aphonia) = Hangtalanság, amikor a beteg csak suttogni tud. Hirtelen alakul ki, s organikus vagy pszichés ok tartja fenn. Rizikófaktora a stressz. Pszichogén formája a fiatal nőknél fordul elő. A hangszalagok műtétje az organikus formájánál lehetséges. A kezelés célja…

Szólj hozzá!

2010.02.14. 17:42 Myzus

Tudod e az olajos magvakról?...

 Sokan csak rejtett zsiradékként gondolnak a különféle olajos magvakra, és így száműzik diétájukból. Pedig ezek az apró finomságok felbecsülhetetlen értéket jelentenek szervezetünk számára.Napraforgómag, földimogyoró, törökmogyoró, tökmag, mandula, szezámmag,…

Szólj hozzá!

2010.02.14. 17:40 Myzus

Tudod e az aszalt gyümölcsökről?...

 Datolya Aszalva nagyon értékes káliumforrás és C-vitamin forrásnak is jó ez a szinte ősidők óta termesztett tápláló gyümölcs. Semelyik aszalt gyümölcsből sem ajánlatos nagy mennyiség egyidejű fogyasztása, mert igen magas a cukortartalma: 10 dkg-nyi aszalt datolya 227…

Szólj hozzá!

2010.02.14. 17:37 Myzus

Tudod e a cukorról?...

Édesítőszerek.. szeretjük az édeset gyerekkorunk óta. Csokoládé, fagylalt, torták.. sajnos hizlalnak, rosszak a fogaknak, növelik a cukorbetegség kockázatát. Sok félét lehet kapni, a legismertebb a kristálycukor.Ez más néven szaharóz. Két részből áll, szőlőcukorból, és…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása