HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.06.12. 16:41 Myzus

Tudod e ki volt a...?

...biciklifék feltalálója? 

John Jacob Astor   
 
John Jacob Astor (1864-1911) a híres Astor család sarja. A Harvard Egyetemen tanult, a biciklifék feltalálója, de mint családjának méltó tagja érdeklődött a művészet iránt is. Még sci-fi regényket is írt. Első házassága boldogtalan volt. A második felesége hozza el számára a boldog házaséletet. Nászútjukon Egyiptomba utaznak, majd a Titanicra szállnak. 1911. április 14-én a hajó jéghegynek ütközik. A terhes felesége mentőcsónakban megmenekül. Későbbi visszaemlékezésében azt mondta férjéről: nyugodt és méltóságteljes volt. A következő szavakkal nyugtatta feleségét:" A tenger nyugodt, semmi baj nem fog történni. Jó kezekben vagyok. Holnap reggel látjuk egymást."

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr262076528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása