HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.09.22. 19:33 Myzus

Tudod e...

 

 

...hogy az egészséges táplálkozás is kórossá válhat?

Manapság a szakemberek étkezési rendellenességként tartják számon az egészséges táplálkozás eltúlzását, és a kóros állapotnak latin neve is van: orthorexia nervosa. Ha valaki már alig élvezi az evést, és állandóan csak azt figyeli, mi egészséges, és mi nem az, s ha véletlenül valami egészségtelenre fanyalodik, máris lelkifurdalása támad, akkor valószínűleg orthorexia nervosáról van szó.

Egyesek szélsőséges diétát folytatnak, például csak nyers ételeket fogyasztanak, mások az egzotikus gyümölcsökre és zöldségekre esküsznek, a lényeg, hogy étkezésüket szigorú korlátok közé szorítják, mert úgy gondolják, hogy az egészséges táplálkozásnál nincs fontosabb. Az egészséges táplálkozásban is mértéket kell tartani, és fontosabb a kiegyensúlyozott étrend, mint az, hogy mindenáron "egészséges" legyen.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr901400167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása