HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.09.25. 13:37 Myzus

Tudod e...

 


...hogy a fahéj mindennapi fűszer, mégis, sokan nem ismerik a megszokottól eltérő alkalmazásait, számtalan előnyös tulajdonságát. Pedig a fahéj bőrtápláló, memóriajavító és még az elhízást is meggátolja.

-*-*-*-*-*-*-

A memóriáért

A fahéjas rágógumi nemcsak jó leheletet biztosít, de egy vizsgálat szerint azok, akik ilyen rágógumit rágtak, jobban teljesítettek a memóriateszteknél, mint azok, akik más ízesítésűt, vagy semmilyet.

Torokfájás ellen

Ha kapar a torka, sokat kell krákognia, próbálja ki a fahéjas italt: áztasson hideg vízbe néhány rúd fahéjat pár órára, majd az így készült italt kortyolgassa el. A fahéj egy vízben oldódó rostot tartalmaz, ami nyugtató bevonatot képez a torokban.

A pluszkilók ellen

Szeretne néhány kilót leadni? A fahéj ebben is segít. Ez a fűszer szabályozza a vércukor ingadozásait, elveszi a hirtelen ránktörő étvágyat. Kalóriaszegény finomság a fahéjjal megszórt sült alma.

A fahéj mint bőrápoló

Antioxidánsokban gazdag, így puhítja a durva, kirepedezett bőrt. Így készíthet lábfürdőt: 5 citrom leve, 1 evőkanál olívaolaj, ¼ csésze zsíros tej, ½ csésze víz és két evőkanál őrölt fahéj. Áztassa benne a lábát negyedórán át.

-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr921406317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása