HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.09.27. 10:34 Myzus

Tudod e...

 


...hogy a 8,7 kilós indonéz óriáscsecsemő - aki a múlt héten született - harmincszor nehezebb az eddigi legkisebb súllyal világra jött - és életben maradt - gyermeknél.

 

-*-*-*-*-*-*-
 
 

...hogy egy floridai kislány, már két és fél éves, és anyja terhességének - egy nap híján - 22. hetében született 2007 februárjában 28 dekás súllyal.

-*-*-*-*-*-*-
   
Ami a felnőttek világát illeti, az ólomsúly eddigi abszolút bajnoka 630 kilót nyomott "csúcssúlyában", bár ez csak becslés, mert nem tudták mérlegre tenni. Ő is amerikai, férfi, és két további rekord birtokosa: a legtöbbet fogyó emberé - közel 4 mázsát "dobott le" magáról -, és a legnagyobb súlykülönbségű házaspár nehezebbik fele. Neje - jó ideje özvegye - 50 kiló körüli, azaz 12-szer kisebb tömegű volt férjénél, aki 42 évesen 1983-ban halt meg. A nők mezőnyében is egy amerikai hölgyé a csúcs: 545 kilót nyomott. 34 évesen halt meg, 2006-ban.

-*-*-*-*-*-*-
   
A másik véglet egy mexikói nő, ő még 3 kilós sem volt felnőtt korára, és mindössze 54 centi magasra nőtt. Cirkuszban mutogatták, a lábikrája alig volt vastagabb egy átlagos hüvelykujjnál, felnőtténél persze. 1890-ben halt meg, ám hogy hány évet élt, arra nem tért ki a BBC brit sajtóorgánum. 

-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr261410087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása