HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.09.28. 10:10 Myzus

Tudod e...

 

...hogy az év azon napja, melyen a Napnak legnagyobb északi, illetve déli deklinációja van, mindkét mérsékelt égöv helyeire nézve tehát a zenithez legközelebbi pontokon tetőzik. Ez az északi féltekén a Nap legnagyobb északi deklinációjánál, jun. 21. áll be, mikor is erre a déli féltekén a legrövidebb nap következik, mert ott akkor a Nap a zenittől legtávolabbra tetőzik. Fordítva van a dolog dec. 21., mikor a déli féltekén van a Napnak legnagyobb déli deklinációja, és erre jő az északi mérsékelt övben a legrövidebb nappal.

-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr111412265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása