HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.09.29. 10:10 Myzus

Tudod e az álomról...

 

...hogy minden korszakra és minden kultúrára jellemző, hogy az ember meg akarta fejteni álmai jelentését? Mintha ősidőktől fogva sejtenénk, hogy több van álmaink hátterében, mint amit reggel emlékfoszlányaink alapján gondolunk róluk.

Ma már tudjuk, hogy álmaink a lelkünkben zajló feldolgozási folyamat töredékei, és kialakulásuk a személyiségünktől, a vágyainktól és igényeinktől függ.

A modern pszichológia atyjának tartott Sigmund Freud hosszú évekig foglalkozott intenzíven az „álom” jelenségével. Kutató- és elemzőmunkája után megállapította: a tudatalatti kihat a lelki változásokra.

-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr181414949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása