...hogy a piramis építői és a római katonák munka és hosszú menetelés közben minden nap meghatározott fokhagymafejadagot kaptak az erőnlétük fokozására.
-*-
A fokhagyma a magyar konyha egyik legfontosabb fűszernövénye. Régóta ismert számos gyógyhatása, ezért nem csak ízesítésre használhatjuk. Tudományos kutatások alátámasztották, hogy a fokhagyma baktérium- és gombaölő hatású.Természetes "antibiotikumként" használható, főként a meghűléses betegségek esetén hatásos. Különösen jó antioxidáns, hiszen megköti a szabadgyököket, lelassítja az öregedési folyamatokat, erősíti az immunrendszert, rendszeresen fogyasztva pedig még a vérnyomást is csökkenti.
Kedvező élettani hatását a több, mint 200 féle biológiailag aktív anyagnak köszönheti: vitaminoknak, aminosavaknak, ásványi anyagoknak és enzimeknek. Segít az érelmeszesedés megelőzésében, megakadályozza a trombózis kialakulását. Fejfájásra is javasolják, mivel értágító, s nem utolsó sorban fertőtleníti az egész bélrendszert.
-*-