HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.10.04. 10:28 Myzus

Tudod e a borról...

 

...hogy a franciák sok vajat, zsíros sajtot és tejszínes mártást esznek, mégis ritkábban kapnak szívinfarktust, mint a többi ipari országok lakói. az orvosságuk a napi egy pohár vörösbor. A vörösbor fenolvegyületeinek köszönhető a fenti védelmező hatás. a mintegy száz fenolból három jelentős.:

Quercetin: megtalálható az almában,hagymában és a különböző teákban is. Védelmet nyújt a prosztatrák ellen is.

Catechin: minden szőlőfajtában megtalálható. Védi a sejteket az oxidációtól (öregedéstől), és megakadályozza a vérrögképződést.

Resveratrol: megtalálható a szőlő héjában. Ugyancsak megakadályozza a vérrögképződést, ezáltal megelőzi a trombózist.

Átlagban két és fél decinél több bor naponta árt az az egészségnek. Az optimális bormennyiség természetesen függ a testsúlytól és a nemtől is. A nők számára napi másfél deci bor fogyasztása ajánlott, a férfiakra vonatkozik a két és fél deci.

-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr741426405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása