HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.10.06. 16:57 Myzus

Tudod e a teáról...

 

...hogy a tea jóval több, mint egyszerű szomjoltó: amellett, hogy felfrissít, óvja az egészségedet, és segíthet a fogyásban is.A tea változatos, egészséges, élénkít, fogyaszt, gyógyít.

A leghatékonyabb zsírégő teák!


Hársfalevél tea

A hársból készült főzet nemcsak a megfázás tüneteit enyhíti, hanem a benne található cserzőanyagoknak, flavonoidoknak és vitaminoknak köszönhetően serkenti az anyagcserét, ezzel segítve a fogyást.

Zöld tea

A zöld teát elsősorban fogyasztó hatása tette híressé, eme előnyös tulajdonságát különleges antioxidáns tartalmának (pl. polifenolok, katekin) köszönheti. Ezek a vegyületek a zsírok lebontásán kívül segítik anyagcserét is, így a régóta jelenlévő zsírpárnák ellen is felveszik a harcot.

Maté tea

A Dél-Amerikából származó maté tea a zöld teához hasonló összetevőkkel dicsekedhet, de a tápértéke magasabb, mint kínai rokonának. Hatóanyagai elősegítik a zsírégetést, keserűanyag-tartalma pedig az étvágyat mérsékli. Fogyókúrás előnyein túl az egészségre is kedvező hatással van, mert erősíti a szervezet természetes védekező képességét.

Gyömbéres hagymatea

A gyömbér és a fokhagyma együttese serkenti a máj, a vese és a lép működését, gyorsítja az anyagcserét, ezzel segítve a fogyást. Intenzív íze nemcsak különleges élményt nyújt, de segít a falási rohamok leküzdésében is.

Rooibos tea

A vörös színű, dél-afrikából származó Rooibos tea karcsúsító hatását csersavtartalmának köszönheti, ez gátolja meg a zsírsavak és a koleszterin felszívódását. A Rooibos teához egy pici vaníliát vagy gyömbért keverve, változatos ízű, fogyást segítő italokat keverhetsz megadnak.

-*-

Jó, ha tudod!

- A teák zsírégető hatása akkor érvényesül leginkább, ha naponta háromszor, étkezés után fogyasztasz belőlük maximum egy csészével.
- Figyelj arra, hogy ne keverd a különböző teákat - egyszerre csak egyfélét fogyassz!
- A teáknak kicsi az energiatartalma, arra azonban ügyelj, hogy a mézzel, illetve tejjel ízesített változatokra ez az állítás már nem igaz!
- Az esti órákban már ne teázz, mert élénkítő hatásuk akadályozhat a nyugodt alvásban.

-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr491432027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása