HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.10.14. 14:37 Myzus

Tudod e milyen cipőt vegyünk?...

 

    Kétszer is érdemes meggondolni, ha legközelebb magas sarkú cipő vásárlását tervezi. A legújabb kutatások kimutatták ugyanis, hogy a magas sarkú cipők és szandálok a későbbiekben a sarok és a boka fájdalmát okozhatják.
 
    A lábfájás gyakori panasz, 65 éves kor felett a húsz leggyakoribb panasz között van az orvosi vizitek során. Ennek ellenére viszonylag keveset tudunk a lábfájás okairól.

    Nőknél gyakoribb ez a panasz, de nem tudjuk, hogy ennek a hátterében a gyakrabban előforduló lábdeformitás, valamilyen alapbetegség, a cipőviselési szokások, vagy más tényező áll.

    Járás közben jelentős mechanikai terhelés jelentkezik a lábunkon minden egyes alkalommal, amikor sarkunk a talajra ér. A „jó” cipők - például a sportcipők - enyhítik ezt a terhelést és védik a lábat.

    A boka és a sarok viszik el a teher nagy részét, ezért lehetséges, hogy a magas sarkú cipők hosszú távon fájdalom kialakulásához vezethetnek.

    A kényelmetlen cipő számtalan problémát okozhat. Szakértők a következő szempontokat javasolják, hogy meggyőződjünk egy cipő alkalmasságáról:

A kényelem - és ne csak a divat vagy a stílus - vezérelje döntéseinket.

*Az alapján döntsünk, hogy egy cipő kényelmes-e, és ne a számozás befolyásoljon: a különböző gyártók számozása eltérhet.

*Mindkét lábunkat mérjük meg cipővásárláskor: a lábak nőnek az életkor előrehaladtával.

*Olyan cipőt válasszunk, ami nagyobbik lábunkra passzol. A legtöbb embernek egyik lábfeje valamivel hosszabb, mint a másik.

*Kerüljük a magas sarkú és a hegyes vagy elvékonyodó orrú cipőket.

*A nap végén próbáljuk a cipőt, amikor a legnagyobb a lábunk.

*Mindkét lábra próbáljuk fel a cipőt, és tegyünk benne néhány lépést, hogy biztosan kényelmes-e.

*Mozgassuk meg lábujjainkat a cipőben, hogy érezzük elférnek-e.

Ezen alapelvek segítségével olyan cipőt választhatunk, ami követi a lábunk alakját - a lábunk ugyanis soha nem fog a cipőhöz alkalmazkodni.

-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr871449745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása