HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.10.18. 12:22 Myzus

Tudod e H2O – mi micsoda?


Ásványvíz

Tiszta, természetes víz, amely legalább 1000 mg/l ásványi anyagot tartalmaz – ha kevesebbet, akkor igazolni kell, hogy fogyasztása biológiai szempontból előnyös.
Forrásvíz
Az ásványvíznek különösen tiszta fajtája: forrásból, vagyis a föld felszínére törő vízből származik. Ahol ilyen nagy nyomás van a föld alatt, oda biztosan nem jut be szennyeződés (úgy, ahogy esetleg a szivattyúval felhozott vizek esetében).

Gyógyvíz

Így nevezzük azokat az ásványvizeket, amelyeknek a szervezetre előnyös, gyógyító hatását igazolták, és ezt az egészségügyi hatóság elismerte.
Ivóvíz (csapvíz)
Felszíni vízből – folyókból vagy folyó mellett fúrt, úgynevezett „parti kutakból” – nyert, mesterségesen tisztított, vezetékes víz.

Szikvíz

Szifonfejes, nagy nyomású palackban forgalomba kerülő víz (hagyományos nevén szódavíz). Nem különleges, de minőségileg ellenőrzött ivóvízből készült.

Pí-víz

A hirdetések azt állítják, hogy ez az „életvíz” többletenergiával látja el a szervezetet, segít a méregtelenítésben és növeli a teherbíró képességet. Megkérdezett szakembereink szerint egyszerű, szűrt ivóvíz.


-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr131457696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása