Ásványvíz
Tiszta, természetes víz, amely legalább 1000 mg/l ásványi anyagot tartalmaz – ha kevesebbet, akkor igazolni kell, hogy fogyasztása biológiai szempontból előnyös.
Forrásvíz
Az ásványvíznek különösen tiszta fajtája: forrásból, vagyis a föld felszínére törő vízből származik. Ahol ilyen nagy nyomás van a föld alatt, oda biztosan nem jut be szennyeződés (úgy, ahogy esetleg a szivattyúval felhozott vizek esetében).
Gyógyvíz
Így nevezzük azokat az ásványvizeket, amelyeknek a szervezetre előnyös, gyógyító hatását igazolták, és ezt az egészségügyi hatóság elismerte.
Ivóvíz (csapvíz)
Felszíni vízből – folyókból vagy folyó mellett fúrt, úgynevezett „parti kutakból” – nyert, mesterségesen tisztított, vezetékes víz.
Szikvíz
Szifonfejes, nagy nyomású palackban forgalomba kerülő víz (hagyományos nevén szódavíz). Nem különleges, de minőségileg ellenőrzött ivóvízből készült.
Pí-víz
A hirdetések azt állítják, hogy ez az „életvíz” többletenergiával látja el a szervezetet, segít a méregtelenítésben és növeli a teherbíró képességet. Megkérdezett szakembereink szerint egyszerű, szűrt ivóvíz.
-*-