HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.10.22. 12:44 Myzus

Tudod e az ékszerekről?...


Drága ékszerek, mesés gyógyulások


A színes köveknek már az ősember is varázserőt tulajdonított, az ókori Egyiptomban amulettekbe foglalták, a rómaiak karkötőként viselték. A féldrágakövek gyógyító hatásában ma is sokan hisznek.

Divat a féldrágakő: nyakékeket, karkötőket díszítenek velük. Nem csupán szépségük miatt hordanak ilyen ékszereket egyre többen, hanem mert meggyőződésük, pozitív energiát sugároznak. Mindegyiknek más-más a hatása: az egyik méregtelenít, a másik védi a különböző szerveket, és van, amelyik erősíti a lelket – állítják egyes természetgyógyászok. Halkan hozzátesszük: tudományos vizsgálatokkal ezeket a folyamatokat még nem sikerült bizonyítani.

Melyiket válasszam?

Olcsó, foglalat nélküli kő mostanában mindenütt kapható: egzotikus holmikat kínáló boltokban, áruházakban, ezoterikus könyvesboltokban. Mindegy, hol vásárol, az viszont nagyon fontos, hogy valódi követ vegyen, ne hamisítványt, üveget, netán műanyagot. Nézegesse a szépséges köveket, gyönyörködjön színükben, csillogásukban és formájukban. Hagyja, hogy hassanak önre, és válasszon a megérzéseire hagyatkozva. Vegye a kezébe a legjobban tetsző követ – ha átmelegíti a tenyerét, vagy kellemes bizsergést érez, akkor jót fog tenni. Ha hideg marad a keze, és nem érez semmit, akkor ez mégsem az Ön talizmánja. Választhat úgy is, ha tudja, milyen gyógyító hatást szeretne elérni.

Kő a holdfényben

A gyógyító kövek nem csupán pozitív energiát sugároznak, képesek kiszűrni a rosszakat is. Hogy ez a hatásuk megmaradjon, rendszeresen tisztítani kell a csillogó kavicsokat. A legegyszerűbb, ha egy percig hideg folyó víz alá tartja. Ezután a követ tegye ki a napra, legjobb reggel vagy napnyugtakor. A telihold lágy fényénél is feltöltheti a köveket energiával.

Hol a leghatásosabb?

Közvetlenül a testén hordva hat a leginkább: ékszerként, esetleg kis vászonzacskóban. Ha igazán erős hatást akar elérni, legalább tojás nagyságú követ kell választania.

Tigrisszem

Fekete-sárga színű, vasoxidot tartalmazó kvarcféleség. Legfontosabb lelőhelye Dél-Afrika. Megnyugtatja az idegeket, elmulasztja a fejfájást.
Tipp: Csak néhány napig hordjuk, különben energiát rabol a szervezettől.

Hematit

Átlátszatlan, fémfényű, ha vékony lapot csiszolnak belőle, vérvörös színű. Ezért vérkőnek is nevezik. Fő lelőhelye Észak-Amerika. Régebben azért viselték, hogy megóvjon az elvérzéstől. Élénkíti az anyagcserét, erőt ad és jókedvre derít.

Türkiz

Egyike a legrégebben bányászott drágaköveknek. Égkéktől zöldig változhat a színe (ez vas- vagy réztartalmától függ), némelyiket fekete „pókháló” erek szövik át. Az iránit tartják a legszebbnek. Veszélytől, betegségektől véd. Méregtelenít, csökkenti a fájdalmat, frissítő, élénkítő hatású.

Jade

Két típusa van: a jadeit és a nefrit. A jadeit lehet zöld, lila, rózsaszín, sőt sárga is. A legértékesebb a smaragdzöld színű. Burmában és Kínában a leggyakoribb. A nefrit kemény, mint az acél, sötétzöldtől krémszínűig változik a színe. Kínában évszázadok óta faragják. Már a spanyol gyarmatosítók viselték amulettként, lágyékkőnek vagy vesekőnek nevezték. Erősíti a veséket, növeli az önbizalmat.

Malachit

Általában átlátszatlan zöld, világos és sötétebb zöld csíkokkal. Nagyobb mennyiségben rézbányákban fordul elő. Csökkenti a szervezet elsavasodását, erősíti a női szerveket, és segít, ha döntést kell hozni.

Lazúrkő (Lápisz lazuli)

Kék színű kőzet, a legjobb minőségű intenzív kék, apró fehér és bronzszínű piritfoltokkal. Afganiszánban bányásszák a legszebbeket. Azt tartják, hogy megvédi viselőjét minden rossztól.

Gránát

Sötétvörös, fekete, lehet rózsaszínű is. Világszerte előfordul. Régebben a gránátlemezeket templomok ablakaira alkalmazták. Levertség, depresszió ellen hordják, régen a szív melegítésére is ajánlották.

-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr461467440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása