HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.10.23. 14:24 Myzus

Tudod e a szaunáról?...

    

     Mostanra szinte mindegyik fitneszklubban és uszodában található már szauna,de sajnos még nem elég közismert, hogy milyen jótékony hatásai vannak, ezért a vendégek nagy része nem él a lehetőséggel.Sokan talán azért nem mennek be, mert "elviselhetetlenül" meleg van odabent, mások nem szeretnének félmeztelen emberekkel közösen izzadni, és még sok más kifogást is hallani.
Pedig megérné...

Nézzünk meg néhányat a jótékony hatásai közül:

Érrendszeri

Javul a test vérellátása, mivel a hajszálerek kitágulnak a meleg hatására így nagyobb átmérőt biztosítanak a vér áramlásának, s ezzel több oxigént tud a szervezetünk eljuttatni a sejtekhez.
Mindez elősegíti a sejtek megújulását és a gyorsabb anyagcserét, amelyek nagyban hozzájárulnak a szervezet ellenálló képességének növeléséhez, azaz az immunrendszer erősítéséhez.

Méregtelenítés

A szauna 80-90 fokos melegében az emberi szervezet fokozott igénybevételnek van kitéve, melyre testünk verejtékezéssel/izzadással reagál. A verejtékkel a bőrünkön át távoznak a szervezetünkből a lerakódott méreg- és salakanyagok.

Stresszoldás

Természetesen az emberek különböznek egymástól, mégis ki lehet mondani, hogy a szaunázás majdnem mindenkire nyugtató hatással van. A meleg símogatása nyugtatólag hat az emberekre. Egy szauna kabinban általában a félhomály, a csend és a meleg a három állandó vendég, s ezek mellett elmondhatatlanúl könnyű a bensőséges kégkör megteremtése.

Bőrápolás

A meleg hatására a hámsejtek is megújulnak, így látványosan megújul a bőr is, amely bársonyosabb lesz. A szaunázás során a
hideg-meleg hatások váltakozása az összehúzódás és kitágulás által rugalmasabbá teszi bőrünket.

Zsíradéklerakódás

A szaunázás nem fogyaszt, hiszen a súlycsökkenést a izzadással járó vízveszteség okozza, amelyet célszerű a szaunázás
végeztével pótolnunk. Ugyanakkor a felgyorsult vérkeringés által létrejövő fokozott anyagcsere lehetővé teszi, hogy
csökkentsük a zsíradéklerakódást.

-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr681469788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása