HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.10.27. 13:11 Myzus

Tudod e a hatodik érzékről?...

 

Hatodik érzék, sejtés, belső hang - több kifejezés létezik a képesség meghatározására, amelynek révén különösebb gondolkozás nélkül is helyesen cselekszik az ember. Léteznek olyan helyzetek, amikor a megérzés a fürgébb és hasznosabb tanácsadó.

Egy híres író úgy tartotta: a megérzés képessége sajátos ösztön, amely elárulja a nőknek, hogy igazuk van – függetlenül attól, hogy ez így van-e vagy sem. A rosszmájú megjegyzések ellenére kétségtelen: a férfiakra kevésbé jellemző, hogy egy-egy döntésüket észérvek nélkül, valamilyen megmagyarázhatatlan sugallat hatására hoznák meg.

Szegény jobbkezes férfiak

Az agykutatók szerint ennek oka, hogy a nők a legtöbbször agyuk jobb féltekéjét, a férfiak pedig a másik oldalt használják, amikor határozniuk kell. A bal félteke – amelyet egyébként inkább a jobbkezesek dolgoztatnak – az értelmi, rendszerező gondolkodás központja, míg a jobb – a balkezesek irányítója – az érzelmi és teremtő gondolkodásért felelős. Kutatók rájöttek, hogy az igazán nagy és eredeti gondolatok szülőhelye a jobb félteke, melyet – a legtöbb ember jobbkezes lévén – kevesebbet használunk. Nem véletlen, hogy számos világhírű alkotó – például Einstein, Leonardo da Vinci és Michelangelo - is balkezes volt.

Hivatalos magyarázat

A hivatalos magyarázat nem azonos a tudományossal, hiszen a megérzéssel kapcsolatban a szakértők is csak elméleteket gyártanak. Lélekbúvárok szerint ez a képesség a „Földöntúli dolgokat is láthatóvá teszi”. Valószínűleg a tudatalatti irányítja. Ugyanezt az állatoknál ösztönnek nevezzük.

Ez a készség az emberben a racionális gondolkodás fejlődésével egyre inkább visszaszorul. A megérzésen alapuló gondolkodás általában azokra jellemző, akik nem a részleteket, hanem az egészet nézik. Természetesen nem mindig az intuitív döntés a helyes, de a megérzésnek legalább akkora a jelentőségük, mint az ugyancsak nem tévedhetetlen józan észnek.

Leleplezett viszketés

A nőket szinte folyamatosan kísértik a megérzések. Viszont csak azokat jegyzik meg, amelyek beigazolódtak. Nem csoda hát, ha a férfiak az intuíció szó hallatán viszketegséget kapnak… A tudálékos nőknél csak az idegesíti őket jobban, ha párjuk ráérzése nyomán lelepleződnek. Pedig minden erejükkel megpróbálják eltitkolni félrelépésüket, ám hiába tüntetnek el minden nyomot, a megcsalt fél vészvillogóit működésbe hozza a megérzés. Ebben a tárgykörben pedig – jól tudjuk –minden nő profi, ha igazán ragaszkodik a párjához.

Nézz magadba!

A megérzés megerősítheti a tudatos elhatározást vagy éppen megváltoztathatja azt. Sokan úgy gondolják, hogy az intuícióhoz nem az öt ismert érzékszervünket használjuk, hanem egy hatodikat. E nézet hirdetői szerint nincsenek véletlenek. Aki nem hiszi, hogy előre lehet látni a jövőben bekövetkező eseményeket, az túlságosan köti magát az időhöz és a térhez, holott ezek a fogalmak viszonylagosak. Megérzései vannak mindenkinek, de csak az időnként befelé is figyelő embert foglalkoztatják.

Számos oka van annak, hogy a kifinomult érzék jobban eligazít, mint a tények. A megérzés a tudatalattiból származik, tehát onnan, ahol a benyomások, érzékelések raktározódnak. Az új élmények a másodperc töredéke alatt összekapcsolódnak a régiekkel – azaz gyorsabban, mint egy számítógépnél.

Mindnyájunkkal előfordult: mielőtt megcsörrent volna a telefon, már „tudtuk”, hamarosan meg fog szólalni. Az ok: valamennyien az intuíció képességével születtünk. A különbség csupán annyi, hogy egyesek többször, mások ritkábban alkalmazzák. Sokszor ez segíti a helyes döntést. Fontos, hogy megbízzunk magunkban, és merjünk megérzéseinkre hagyatkozni.

Az intuíció öt leggyakoribb megjelenési formáját!

1. Megérzés

Egy érzés valami vagy valaki iránt. A külvilág jelzéseire elsőként testünk reagál, az elménk csak később. A megérzés képessége főleg nőkben és gyerekekben erős, mivel ők érzékenyebbek, és jobban hallgatnak arra a bizonyos, belső hangra.

2. Látnoki képesség

Az efféle képességeket birtoklók nagyon erős képalkotó erővel rendelkeznek. Mintha egy mozivászon lenne a fejükben, amelyre a színes mozgóképek kivetülnek.

3. Auralátás képessége

Mindennek és mindenkinek (macskának, ágynak, még egy porszívónak is) van aurája. Ez olyan, mint a mágneses energia, amely emberekből, állatokból, növényekből, épületekből, stb. egyaránt sugárzik. A legtöbben érezzük, ha nem is látjuk mások auráját.

4. Belső hang érzékelése

A gondolat olykor úgy fogalmazódik meg valakiben, mintha már hallotta volna.

5. Telepátia

A fentiek keveréke. Bizonyos mértékig mindnyájunkban megvan ez a képesség. Elménk úgy működik, mint egy rádió, amely mindenhonnan veszi az adást, közben ő maga is kibocsátja a saját jeleit. Van, aki jobb érzékkel rendelkezik az adás vételéhez, másnak az adója hatékonyabb. A telepátia megtapasztalásának legegyszerűbb módja, ha rendszeresen figyeljük önmagunkat családunk vagy kollégáink társaságában. Gyakran érezzük dühösnek vagy elkeseredettnek őket, még akkor is, ha ezeket az érzéseket nem nyilvánítják ki.

-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr721478733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása