HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.11.14. 17:36 Myzus

Tudod e a somról?...

 

A növény leírása:

A somfélék (Cornaceae) családjába tartozik. Fényt kedvelő és szárazságot jól tűrő bokor. Kedveli az erdőket, cserjéseket. Február-március környékén virágzik, a termése pedig augusztus-szeptember környékén érik. A húsos som erdei gyümölcsfaj, melynek termése savanykás, édeskés, fanyar ízű.Kiváló téli C-vitamin forrás.

Hogyan gyűjtsük?

A gyümölcs nyersen akkor a legízletesebb, ha már túlérett.

A somnak a termését régóta használják emberi táplálkozásra, amely augusztus-szeptember környékén érik.

Mi van benne?

Termése sok C-vitamint, cukrot, almasavat, pektint, illat- és festékanyagot tartalmaz.

Mire jó?

C-vitamin forrásának köszönhetően javítja a szervezet ellenálló képességét.

Hogyan használjuk?

Sombefőtt, Somlekvár, Somszörp


Sokan megaszalják a somot, mely így a téli hónapokban jó C-vitamin forrás lehet. A háztartásokban lekvár, szörp, kompót, bor, pálinka főzhető belőle.

Jó tudni!

Mellékhatása nem ismert.

-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr231525108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása