HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.12.19. 13:55 Myzus

Tudod e jelenleg mi a H1N1 ellen a leghatékonyebb védekezés?...

 

Az influenza ellen a jelenleg ismert leghatékonyabb védekezés a védőoltás, a vakcina.

Sem a vitaminok, sem a friss levegő, sem más módszerek nem alkalmasak arra, hogy a szervezetet megtanítsák az új kórokozó felismerésére és elpusztítására - ám a jól működő immunrendszer előny, ezért az egészséges életmód mindenképp javallott.
Csakhogy a jó immunrendszer, az egészséges életmód önmagában nem elegendő, a H1N1 influenzát megkapták olyanok is, akik fiatalok és egészségesek voltak, kaptak a vírus miatt szövődményeket olyanok is, akiknek nem volt legyengülve az immunrendszerük, és haltak meg fiatal, egészséges egyének, illetve krónikus betegséggel nem rendelkező kisgyermekek és várandós anyák is.

Ahhoz, hogy az influenza ne találjon magának gazdatestet, aki továbbterjessze, szükség van arra, hogy bizonyos számú ember be legyen oltva. A teljes átoltottság sajnos nem oldható meg, mivel a H1N1-es vírus elleni vakcina "felvétele" nem kötelező. De ha már a lakosság 60 százaléka immunizálva lesz, akkor jelentős mértékben megnehezítik a vírus terjedését olyannyira, hogy ekkor már lesz egyfajta közösségi védelem is. Ebben az esetben összesen körülbelül az emberek 80 százaléka lesz védve a járványtól, mivel a beoltottak védik környezetüket is a H1N1-es vírustól úgy, hogy nem tudják terjeszteni a fertőzést.

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr81608947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása