HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.12.19. 12:16 Myzus

Tudod e melyek az egészséges zöldségfélék télen?...

Egészséges zöldféléket télen is!

(egészséges táplálkozás, zöldség, vitamin, rost)


Télen sem kell lemondanunk az egészséges zöldségekről és gyümölcsökről. Néhány ötlet az étrend színesítésére, változatossá tételére:
 
Retek

Kiváló C-vitaminforrás, akár párolva is, sokan a húsleveshez is fogyasztják.

Vérnarancs

Ritkább, mint a közönséges narancs, de vonzó színe miatt nagyszerű alkotórésze salátáknak, desszerteknek és italoknak.

Káposzta

A C-vitaminon és a rostokon kívül sok K-vitamint is tartalmaz, egy kis adagban már benne van az ajánlott napi mennyiség ebből a fontos vitaminból.

Rebarbara

Ritkábban fogyasztjuk, pedig igen egészséges ez a fanyar, kicsit savanyú, sok A-, C-vitamint, valamint kalciumot tartalmazó zöldféle. Mézzel édesítsük.

Gesztenye

Csak télen kapható, használjuk ki ezeket a hónapokat. Kiváló C-vitaminforrás, sok étel különleges kiegészítője. Fogyaszthatjuk édesen és sósan egyaránt.

Naspolya

Ritkábban fogyasztjuk, bár kiváló vitaminforrás, és sok rostot is tartalmaz. Salátákhoz is felhasználható, de sütemények, italok alapanyaga is.

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr261608724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása