Egészséges zöldféléket télen is!
(egészséges táplálkozás, zöldség, vitamin, rost)
Télen sem kell lemondanunk az egészséges zöldségekről és gyümölcsökről. Néhány ötlet az étrend színesítésére, változatossá tételére:
Retek
Kiváló C-vitaminforrás, akár párolva is, sokan a húsleveshez is fogyasztják.
Vérnarancs
Ritkább, mint a közönséges narancs, de vonzó színe miatt nagyszerű alkotórésze salátáknak, desszerteknek és italoknak.
Káposzta
A C-vitaminon és a rostokon kívül sok K-vitamint is tartalmaz, egy kis adagban már benne van az ajánlott napi mennyiség ebből a fontos vitaminból.
Rebarbara
Ritkábban fogyasztjuk, pedig igen egészséges ez a fanyar, kicsit savanyú, sok A-, C-vitamint, valamint kalciumot tartalmazó zöldféle. Mézzel édesítsük.
Gesztenye
Csak télen kapható, használjuk ki ezeket a hónapokat. Kiváló C-vitaminforrás, sok étel különleges kiegészítője. Fogyaszthatjuk édesen és sósan egyaránt.
Naspolya
Ritkábban fogyasztjuk, bár kiváló vitaminforrás, és sok rostot is tartalmaz. Salátákhoz is felhasználható, de sütemények, italok alapanyaga is.
~¤~