HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.01.13. 19:43 Myzus

Tudod e?...Hitek és tévhitek

 

Hitek és tévhitek

Igyon sokat, nem lesz éhes. Igaz – De csak akkor, ha némi rostanyagot is vitt már a szervezetébe. A szomjúság gyakran hasonlít az éhségérzetre. A sok folyadék felduzzasztja a rostos ételekben található ballasztanyagokat, ez pedig telítettségérzetet produkál.

Aki nem vacsorázik, lefogy. Nem igaz – Aki kihagy egy főétkezést, az a diéta során a megszokottnál is éhesebb marad, így a következő étkezésnél gyorsabban és többet eszik. A szervezet pedig tartalékolni kezd. Márpedig így egy grammot sem veszít a test.

Hazudós mérleg. Ha két kilóval többet nyomunk, mint a legutóbbi méricskélésnél, hajlamosak vagyunk rögtön a zsírra gondolni. Pedig a plusz súly lehet víz vagy fehérje is. Aki azonban biztosra akar menni, annak érdemes időnként megméretnie a test zsírtartalmát.

Egy normál súlyú nő teste így arányos: víz 55%, zsír 25%, fehérje 15%, ásványi anyagok 5,4%, szénhidrátok 0,5%.
Tehát ne mellőzzük teljesen a zsírt, bár az egészséges táplálkozáshoz inkább fehérjére, mint zsírra van szükségünk, nem szabad megfosztani ez utóbbitól a szervezetünket. A testnek naponta legalább 10 gramm zsírsavra van szüksége. Válasszuk a búzacsíra vagy a repceolajat.

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr131670221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása