HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.02.20. 13:40 Myzus

Tudod e a fenyőrigóról?...

(Turdus pilaris L.), az éneklő verébalkatuak rendjébe, az árcsőrüek csoportjába és a rigófélék családjába tartozó madárfaj.

 Háta gesztenyebarna, hasa fehér, feje hamuszürke, farka fekete, melle és oldalai rozsdasárgák, hegyes, háromszögalaku sötétbarna foltokkal tarkázva. Csőre sárga, lábai sötétbarnák. Nagysága 26 cm., szárnyhossza 14 cm., farkhossza 10 cm.

 É.-Európa és Ázsia fenyveseinek, nyireseinek lakója és rovarokkal táplálkozik. Ősszel vagy tél elején felkeresi a melegebb tartományok erdeit is, igy hozzánk is ellátogat, amidőn különösen a gyalogfenyő bogyóival él, amiért husa füszeres izü.

Télen ezrivel fogdossák össze és mint fenyves madárt árulják.

~¤~

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr881775736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása