HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.03.07. 19:27 Myzus

Tudod e ? Mindennapi mérgeink...

 

Az otthon idilli melege. Amely sokszor napi mérgeinknek ad menedéket. Létezik-e még egyáltalán friss levegő, kristálytiszta víz, a természet ajándékát idéző zamatos gyümölcs? Egyre kevésbé. Mérgekkel élünk együtt. Van, aki sokat „fogyaszt” belőlük, mások kevesebbet.

Rossz a levegő… Hol is? A lakásban, a munkahelyen, az iskolában vagy moziban, a hivatalokban és éttermekben – és sorolhatnánk még a zárt, belső tereket, ahol legtöbbünk idejének kilenctizedét tölti. Egyre több adat utal rá, hogy a beltéri levegő számos betegség kialakulásához járulhat hozzá. A zárt terek levegőjében található kórokozók hatásaira az irányította rá a kutatók figyelmét, hogy a hetvenes évek végétől halmozottan fordultak elő bizonyos tünetek – egyebek között felső légúti és bőrpanaszok, gyakori fáradtság és fejfájás, s egyes kóros szembántalmak.

Az elmúlt évtizedekben a lakóépületek hőszigetelésének módszerei nagymértékben megváltoztak. Emiatt gyakrabban alakultak ki hőhidak, a lecsapódó pára pedig kedvező feltételeket teremtett a gombák növekedéséhez. Az újszerű szigetelési eljárások bevezetésével egy időben az életmódunk is változott.

Egészségesebben élünk – véljük. Gyakrabban zuhanyozunk, korszerűbbek lettek a főzési technikák. Csakhogy a kevésbé gondosan hőszigetelt lakóépületekbe beépített, ám kifogástalanul záródó ajtók és ablakok miatt rosszabbul szellőzik a lakás, főleg a hálóhelyiségek. Megnőtt tehát a beltéri levegő páratartalma, s így kedvezőbb életfeltételekre leltek a penészgombák is.

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr651817004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása