Nem csupán ételeink ízesítésére, hanem sok más gyakorlati célra is felhasználhatjuk a konyhasót.
1. Zománcedény súrolására. Az edény visszakapja csillogó felületét.
2. A szarvasbőr sós vízben nem keményedik meg és nem ugrik össze.
3. Fémtárgyakat só és ecet keverékével tisztíthatunk. Minden folt eltűnik róluk.
4. Szőnyegeink visszakapják eredeti fényüket, ha időnként száraz sóval átkeféljük őket.
5. Tinta- és vörösborfoltra azon melegében szórjunk sót. A foltos rész alá tiszta fehér ruhát tegyünk, a besózott részt pedig másik ruhával dörzsöljük. A folt átmegy a terítőről az alatta lévő ruhára. Utána a kitisztított holmit vízzel öblítsük át. (Csak akkor használ ez a módszer, ha a folt teljesen friss!)
6. Zsírfoltot száraz sóval, majd tiszta ruhával dörzsöljünk át.
7. A kialvó félben lévő parázs lángra lobban, ha sót szórunk rá.
8. A tojásfehérjébe tegyünk csipetnyi sót, könnyebb lesz felverni.
9. Újjávarázsolhatunk vesszőből font tárgyat, ha sós vízzel keféljük át.
~¤~