HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.05.26. 13:32 Myzus

Tudod e? Éjjeli felriadás ...

Éjjeli felriadás = Pavor nocturnus

Éjjeli felriadás; az alvászavar sajátos formája, legtöbbször kisgyermekben fordul elő. A gyermek az éjszaka közepén hirtelen verejtékben úszva ijed fel álmából; látnivalóan retteg, ül vagy áll, de nincs egészen ébren.

Lehet, hogy csak egyetlen alkalommal fordul elő; sokszor azonban ismétlődik, néha szabályszerű időközönként jelentkezik.

A mélyebb okokat csak sejtjük: feltételezhető, hogy a gyermek a nappali élményeket álmában újraéli, a szeretett személy miatti nappali aggódása éjjel ebben a formában tör elő. Ezért látszik ésszerűnek, hogy a szülők a gyermeket egészen felébresszék, és így a kicsi maga győződhessen meg arról, hogy mindenki megvan.

Biztosan ható kezelési módszer nincs. Ha nagyon gyakran és hosszú időn át következik be a roham, az orvos az alvás mélységét okozó szert írhat fel; ha nagyobb a gyermek, érdemes szakember segítségével mélyebb lelki okok után kutatni.

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr22032801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása