HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.05.26. 12:50 Myzus

Tudod e? Tartós tej...

Tartós tej A tej csíramentesítésének kíméletes módja, a 80 °C-os tejet kiszabott rövid időre (pl. 2, 4 másodpercre) túlhevített vízgőzzel áramoltatják át, vákuumban nyomban le is hűtik, majd steril körülmények között letöltik. A dobozon feltüntetett ideig használható.

A tartós tej a forralt tejjel ellentétben a tej eredeti finom szerkezetét megőrzi, íze inkább a friss tejére emlékeztet, C-vitamin-tartalma valamelyest csökken az eljárás folyamán.

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr12032688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása