HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.05.26. 12:26 Myzus

Tudod e a természetes életmódnak megfelelő táplálkozásról?

 

12 aranyszabály

 


Támogassuk a szervezet hajnaltól délig tartó tisztulási periódusát bőséges folyadékbevitellel, illetve gyümölcsök fogyasztásával! Ebben az időszakban lehetőleg gyümölcsön kívül más ételféleséget ne fogyasszunk!Egyszerre egyféle gyümölcsöt fogyasszunk, két gyömülcsétkezés között tartsunk legalább fél-, de inkább egy óra szünetet!

 

Napi kb. 2 liter folyadék fogyasztása javasolt, kb. 2 óránkénti 2 dl-es elosztásban.

 

Sómentes étrend mellett napi 1-1,5 literes mennyiség is elegendő, illetve a nyers gyümölcsök, zöldésgek - magas víztartalmuknál fogva - beszámíthatóak az elfogyasztot folyadékmennyiségbe. Étkezés előtt fél órával fogyasztott folyadék megalapozza a jó emésztést, az étkezés közben, illetve közvetlenül utána fogyasztott folyadék viszont megzavarja az emésztési folyamatot!

 

Lehetőleg frissen facsart gyümölcs- illetve zöldségleveket fogyasszunk! Közvetlen fogyasztásra és sütés-főzés céljára is használjunk tiszta vizet: forrásvíz, alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvíz, PI-víz, tisztított víz.

 

Gyógynövényekből készített teákat igyunk! Lehetőleg egyféle gyógynövényből készítve, méz, citromlé és egyéb ízesítők hozzáadása nélkül, testmelegen, lassan elkortyolgatva.

 

Használjunk erjedésgátló fűszereket, melyek segítségével csökkenthető a tökéletlen emésztés során a belekben keletkező mérgező anyagok mennyisége! (A legtöbb embernek mára sajnos nem tökéletes az emésztése.) Ilyen fűszerek pl. fahéj, szegfűszeg a gyümölcsökhöz, kömény a burgonyához, édeskömény, ánizs és piros paprika a gabonafélékhez.

 

Nagyon fontos az alapos rágás. Rágjuk pépessé, szinte folyékonnyá az ételt! („Lassan rágsz, tovább élsz.")

 

Ügyeljünk a rendszeres széklet meglétére! Ahány főétkezés, legalább annyi alkalommal kell székletnek is a nap folyamán megjelennie.

 

„Nem jóllakni kell, hanem megelégedni!" Jóllakás: tele gyomor. A tökéletes emésztéshez a félig telt gyomor az ideális.Délben a gabona, este a zöldség domináljon étkezésünkben! A gabona táplál, a zöldség tisztít (a gyümölcs frissít).

 

Minden étkezésnél fogyasszunk nyers táplálékot is! Teljes táplálékbevitelünk legalább fele friss, élő étel legyen!

 

Étkezések között (kivéve a gyümölcsétkezést) várjunk legalább 4-5 órát!

 

Nyugodt lelkiállapotban együnk, és evés közben az evésre figyeljünk! Kerüljük a sietve, illetve a stressz-állapotban történő étkezést! (kellemes zene és gyertyafény segítheti a harmonikus étkezést)

 

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr402032625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása