HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.05.31. 13:27 Myzus

Tudod e?... borotválkozás

 

Miért könnyíti a borotválkozást a borotvahab?

A borotvapenge jobban vág, ha a szőr nedves. (Kaszálni is könnyebb hajnalban, amikor a harmattól még nedves a lucerna.) A borotvahab nedvesebbé teszi a szőrt, és így megkönnyíti a penge dolgát. A pengének ráadásul úgy kell siklania a bőrön, hogy ne ejtsen vágást. A hab vagy zselé ebben is segít. A borotvakrémnek az az egyetlen feladata, hogy megtartsa a vizet. A szőr körülbelül két perc alatt telítődik vízzel.

(Ha borotválkozás előtt zuhanyozunk, tusolás közben is telítődnek vízzel a szőrszálak, s ekkor nincs is szükség borotvahabra.)


~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr382044713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása