HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.06.05. 14:13 Myzus

Tudod e mi a címe?...

Mi a címe Petőfi Sándor egyetlen ránk maradt regényének?   
 
A hóhér kötele   
 
A hóhér kötele című regényt Petőfi Sándor 1846. január 16. és  február 20. közötti intervallumban írta szülei házában, Szalkaszentmártonban. Ez az alkotói korszak a Felhők ciklus személyes és művészi válságának ideje. Az alkotás művészileg ellentmondásos, amennyiben az énformájú elbeszélés sokféle, egymástól eltérő szemléletet tükröz, megemlítve V. Hugo és Eötvös József A karthausi énregényének hatását. A regény 27 fejezetből áll. A mű a szerelem és a bosszú történetét dolgozza fel, ma azt is mondhatnánk rá, hogy thriller. A regény elbeszélője, Andorlaki Máté a bosszúvágytól hajtva szörnyeteggé válik. A regény mottója: "Megbüntetem az atyák vétkeit a fiakban harmad- és negyedíziglen".

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr82058600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása