HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.07.08. 12:16 Myzus

Tudod e melyik fatípus vagy?...

Születési dátumod szerint válaszd ki, hogy melyik fatípus vagy, és nézd meg, mi jellemző rád!

Tölgy: március 21.
Mogyoró: március 22-31, szeptember 24 - október 3.
Berkenye: április 1-10, október 4-13.
Juhar: április 11-20, október 14-23.
Dió: április 21-30, október 24- november 11.
Nyárfa: május 1-14, február 4-8.
Datolya: február 9-18, augusztus 14-23.
Erdei fenyő: február 19-28, augusztus 1-31.
Fűz: március 1-10, szeptember 3-12.
Hárs: március 11-20, szeptember 3-12.
Olajfa: szeptember 23.
Gesztenye: május 15-24, november 12-21.
Kőris: május 25 - június 3, november 22 - december 1.
Gyertyán: június 4-13, december 2-1.
Füge: június 14-23, december 12-22.
Nyír: június 24.
Bükk: december 22.
Alma: június 25 - július 4, december 23 - január 1.
Ezüstfenyő: július 5-14, január 2-11.
Szil: július 15-25, január 12-24.
Ciprus: július 26 - augusztus 4, január 25 - február 3.

TÖLGY

A Tölgyet sokszor nevezik a szerencse fiának, lányának, hiszen életében bármibe fog, az sikerrel végződik. Ez leginkább kezdeményezőképességének és kitartásának köszönhető. Bár sok barátja van, kedves és megnyerő személyisége miatt függetlenségre törekszik, nem támaszkodik senkire, de ő sem szívesen pátyolgat senkit. Hirtelen haragú, egy vitában sem szeret alul maradni. Intelligens, jó elemző képessége van, és nagyon precíz.

A szerelemben: az a típusú ember, aki a szerelembe szerelmes. Szenvedélye tárgyát gyakran váltogatja, hűtlenségre hajlamos. Valójában az igazit keresi, mindenkivel hosszú távra tervez, és ha végleg megtalálja, lehiggad.

MOGYORÓ

Karizmatikus egyéniség, sokszor a társaság középpontja. Mindenkit lenyűgöz intelligenciájával és eredetiségével. Népszerűségét alkalmazkodóképességének és nemeslelkűségének is köszönheti. Igazi vonzerejét titokzatossága adja, hiszen viselkedése kiszámíthatatlan, és valójában zárkózott, nem szívesen beszél magáról. A legnehezebb helyzetekben is képes helytállni, koncentráló és felfogóképessége páratlan.

A szerelemben: mint az élet más területén, a hódítást sem adja fel könnyen. Vele a szerelem egy hullámvasút. Házastársként tekintélyt parancsoló, legyen akár nő vagy férfi, biztos, hogy ő hordja a nadrágot.

BERKENYE

Szociális alkat, aki szívesen veszi vállára az egész világ gondját. Megfelelési vágy hajtja, ezért sokszor alárendelődik másoknak, pedig titkon vágyik a függetlenségre. Hajlamos túlzásokba esni, sokszor elaprózza hétköznapi dolgait. Érdeklődik a művészetek iránt, de sosem válik különccé. Hajlamos kívülre mást mutatni, mint amit valójában érez: a külvilág elbűvölőnek és gondtalannak látja, míg valójában önmagával elégedetlen és boldogtalan.

A szerelemben: hűséges és odaadó társ. A tökéletest keresi, de ő maga is próbálja a legtöbbet nyújtani egy párkapcsolatban. Érzékeny lelkével azonban óvatosan kell bánni, ha egyszer megsértik, soha többet nem bocsát meg.

JUHAR

Kreatív, és minden új dologra fogékony, az ész, a gondolkodás embere. Igazi küzdő típus, aki minden akadályt sikerrel vesz, fáradhatatlan. Nemcsak környezetével kapcsolatban rendszerető, hanem életét is szereti rendben tudni. Hamar indulatossá válik, tettei sokszor vakmerőek. Igazi lelki szemetesláda: szívesen meghallgat bárkit, és az illető abban is biztos lehet, hogy információit bizalmasan kezelik. Tudja, hogy rossz reklám nincs, a lényeg, hogy beszéljenek róla.

A szerelemben: bár szeret ismerkedni, lassan nyílik meg másoknak. Nehezen kezdeményez, könnyen túlbonyolítja a dolgokat. Ha mégis, akkor igazán odaadóvá és alkalmazkodóvá válik.

DIÓ

A világot sokszor színházként szemléli, ahol mindig egy aktuális szerepet ölt magára. Környezete számára kiismerhetetlen és kiszámíthatatlan. Igazi magányos különc, nehezen lehet megérteni, barátait nagylelkűségének köszönheti. Szeszélyes és ellentmondásos személyiség, cselekedeteiben hol félénk, hol pedig gátlástalan. Nagyratörő, képességeit leginkább a szórakoztatóiparban kamatoztathatja.

A szerelemben: ilyen kiszámíthatatlan emberrel együtt élni nem egyszerű, sok türelem szükséges hozzá. Azonban lenyűgöző természete miatt nehéz neki ellenállni. Hűséges, ám végletekig akaratos, és uralkodó típus.

NYÁRFA

Igazi társasági ember, viszont ritkán köt szorosabb barátságokat, és néha szeret magányosan visszahúzódni otthonába. Érzelmi intelligenciája fejlett, végső esetekben sem hagyja el higgadtsága, inkább szorongó alkat. Pesszimizmusát vidámsággal és jókedvvel álcázza. Szereti a kihívásokat, fejlett gyakorlati érzékkel rendelkezik, leleményessége is segíti életében.

A szerelemben: érzékeny és romantikus, de függetlenségre is vágyik. A házasság intézményét nem neki találták ki, habár ezt maga is érzi, mégis megházasodik, ami viszont boldogtalanságot hoz számára. Legfontosabbak számára a gyermekei.

DATOLYA

A Nothing is impossible, azaz a semmi sem lehetetlen jelmondatot valószínűleg e jegyben született ember találta ki, és a legtöbbjük magáénak is érzi ezt a mondatot. A legelképzelhetetlenebb terveket is végigviszi, céljaihoz és elveihez végletesen ragaszkodik, és ez sokszor környezetére is lelkesítően hat. Optimista és kalandvágyó. A ma és a rögtön embere. Szereti a luxust, ezért munkája eredményét nem sokáig tudja élvezni.

A szerelemben: mély érzésű, szenvedélyes és hűséges. A szeretett személyt a tenyerén hordozza. Bár rendíthetetlennek tűnik, ezen a téren befolyásolható párja által.

FŰZ

Titokzatossága teszi vonzóvá, olyan, mintha egy előző korból csöppent volna környezetébe. Vonzódik mindenhez, ami romantikus: a költészethez és az őszi estékhez egyaránt. A vízparton érzi magát igazán elemében. Bár kívülről határozatlannak tűnik, cselekedeteiben céltudatos. Egyszerre gondolkozik ösztönösen és logikusan. Fontos számára a szabadság, másoktól elvárja, hogy ne korlátozzák, és ne kritizálják.

A szerelemben: érzéki és romantikus. Mivel szereti a mártír szerepét játszani, a szakítás szenvedésében is sokszor úgy merül el, mint más a szerelemben.

ERDEI FENYŐ

Akaratos és energikus. Amit egyszer elhatároz, azt általában véghez is viszi. Ízlése kifinomult, mindig odafigyel a megjelenésére. A lakberendezés legapróbb részletei is fontosak számára, otthonát családiasan rendezi be. Ha valaki egy lelki szemetesláda típusú barátra vágyik, akkor ne válasszon ebben a jegyben született személyt, mert nem szívesen sajnálkozik mások problémái felett. Viselkedése sokszor önző, viszont nagyon megbízható.

A szerelemben: szépségével és eleganciájával könnyen az ellenkező neműek érdeklődésének középpontjába kerülhet. Az élet ezen területén sosem gondolkodik, ami miatt sokszor összetörhetik a szívét.

HÁRS

Nagyon szélsőséges személyiség. Folyton egyik végletből a másikba esik, sosem ragaszkodik elveihez. Hétköznapjaiban első számára a nyugalom, a kényelem és a biztonság, gyakorlatias szemléletű. Könnyen alkalmazkodik másokhoz, főleg, ha azok folyton dicsérik, ez a legkellemesebb szituáció, amit el tud képzelni. Nem eléggé higgadt és megfontolt, ezért alapvetően jó gondolatait nehezen bontakoztatja ki.

A szerelemben: nagy hatással van az ellenkező nemre. Egy olyan személyre van szüksége, aki biztonságot és nyugalmat áraszt. Fontos számára, hogy megossza érzelmeit társával.

OLAJFA

Harmonikus, kiegyensúlyozott személyiség, egyfajta belső szépség árad belőle. Mindenkivel roppant türelmes és megértő. Bár szelíd és visszafogott, nagy tisztelet övezi. Örök optimista, derűs, de nem exhibicionista, jelenléte sohasem válik terhessé. Nem ismeri a veszekedés szót, megfontolt és békés alkat. Nem lehet nem szeretni, ezért élete legtöbbször sikerekben gazdag. Egészségére azonban vigyáznia kell.

A szerelemben: bár kicsit féltékeny, ezt sosem mutatja ki, hiszen fontosabb számára párja szabadsága. A párkapcsolatában is a harmónia keresése és önzetlensége nyilvánul meg.

GESZTENYE

Szeret társaságban lenni, viszont a tapintat ismeretlen fogalom számára, ezért sokak szemében rövid időn belül ellenszenvessé válhat. Azonban nem sokat ad mások véleményére, hobbija a polgárpukkasztás. Valójában ez csak a felszín, szíve mélyén megértésre és sok odafigyelésre vágyik. Az élet legtöbb nehézségével könnyedén megbirkózik. Megjelenése erőteljes, és mindig jó egészségnek örvend.

A szerelemben: itt is igaz, hogy mást mutat kívülre, mint az igazság. Érzékiségét kevesen tudják előcsalogatni. Sok odafigyelésre, babusgatásra van szüksége.

KŐRIS

A kőris jegyben született jelmondata: mindent a cél érdekében! Elvtelen magatartása miatt sokan rosszallóan néznek rá, másoknak pedig éppen a szabad szemlélete a szimpatikus. Környezetétől elvárja, hogy tiszteljék, és mindenben támogassák. Sokszor önzőn viselkedik, nem ismeri a kompromisszumot. Nagyratörő és gátlástalan, sosem enged az elképzeléseiből. Nagyon szerencsés alkat, legtöbbször megérzéseire hallgat.

A szerelemben: a tökéletes társat keresi, akit nehezen talál meg, hiszen eszményi tulajdonságokkal ruházza fel. Igazi szívtipró, rövidebb távon engedményeket tesz szempontlistájából.

GYERTYÁN

A külcsín embere, a belső tulajdonságokat sokszor nem tekinti fontosnak. Fejlett szépérzéke van, ez leginkább külsejében jelenik meg, de törekszik környezete tökéletesítésére is. Fontos számára, hogy elismerjék, amit csinál. Álmodozó alkat, vonzza a múlt, és fél minden új dologtól. Döntéseiben határozatlan, mások felé bizalmatlan. Munkájában kötelességtudó és gyakorlatias.

A szerelemben: másoktól várja a kezdeményezést. Legtöbbször csak a külső befolyásolja választásában, de nagyon odaadó. Bár hűséges társ, a szerelem nem első rangsorában.

FÜGE

Ebben a jegyben született személyek egyéniségükkel hódítanak. Szentimentális és romantikus típus. Becsületes, hűséges, és mindig nagyon őszinte. Kevés önbizalommal rendelkezik, folyton szorong, hogy mindent jól csinált-e. Munkájába akkor lehet sikeres, ha gyakorlati érzékét kihasználja, de valószínűleg életében több szakmában meg fog fordulni. Merevségét és nyughatatlanságát csak egy igazi társ oldhatja fel.

A szerelemben: egy megértő és biztonságot nyújtó személyre van szüksége. Ha igazán szerelmes lesz, egy harmonikus párkapcsolatban teljesen feloldódik, és eszményi társsá válik.

NYÍR

Pozitív kisugárzásával környezetére is jó hatással van: vezetőként és barátként is kiváló. Mindig aktív, jó a problémamegoldó-képessége, és hajlik kompromisszumos megoldások felé. Bölcs és intelligens, azonban nincs felsőbbrendűségi érzése. Nem szeret apró-cseprő dolgokkal foglalkozni. Közmondásos munkabírása és rendszerező képessége van. Konzervatív gondolkodású, ezért sokan zárkózottnak gondolják.

A szerelemben: szenvedélyes alkat, de nem szélsőségesen vagy szentimentálisan. Házassága boldog, mivel pontosan tudja, kire van szüksége, és ezt legtöbbször meg is találja.

BÜKK

Megjelenése eleganciát sugároz, fontos számára külseje. Látszólag könnyedén érvényesül az élet minden területén, valójában ez kitartásának köszönhető. Józanság és gyakorlatias gondolkodásmód jellemzi, és odafigyel a részletekre. Üzlet- és élettársként is megbízható, sosem csapna be senkit. Elvárja az őt megillető elismerést. Bár nemeslelkű, sikerei miatt sokan irigylik.

A szerelemben: az ellenkező nem számára nagyon vonzó, feltűnő jelenség. Nem vágyik nagy szenvedélyre, romantikus és konzervatív alkat egyszerre. Legfontosabb számára a szerető család.

ALMA

Egész lényéből kedvesség és érzékiség sugárzik. Titokzatosságát növeli, hogy alapvetően egyedüllétre vágyik. Önfeláldozó, de nem mártír, nem dől be a hamis szándékú embereknek. Jó elemző képessége van, fő célja, hogy a világot megismerje, felfedezze. Művészlélek, a mély gondolatok mellett nem veti meg a földi örömöket sem.

A szerelemben: e jegy szülöttei elbűvölőek és kedvesek. Gazdag érzelemvilága van, hűséges típus. Babusgatásra és dédelgetésre vágyik. Kiemelten fontos számára a szexualitás is.

EZÜSTFENYŐ

Mivel gyakran hallgatag és merev, környezete számára kiismerhetetlennek és zárkózottnak tűnik. Megjelenése tekintélyt parancsoló, szolid és kifinomult. Bár minden képessége meg van hozzá, munkájában legtöbbször nem sikeres, mivel ábrándokat kerget. A zord külső mögött egy romantikus és érzékeny belső lakozik, aki vonzódik az ezotériához és a vallásokhoz.

A szerelemben: ez az egyetlen terület, ami ki tudja zökkenteni monotóniájából. Bár az élet más területein magának való, a szerelemben teljesen fel tud oldódni. Szélsőséges érzelmek jellemzik.

SZIL

Nem jellemző rá a színpadias viselkedés, mindig az őszinteség és természetesség sugárzik belőle. Humorérzéke is kiváló. Poénjai és túlzott őszintesége sokszor tapintatlanságba fordulnak, de ezt előbb-utóbb elfogadja tőle környezete. Hű elveihez, bár könnyen megingatható. Néha nehézkes, földhöz ragadt gondolkodás jellemzi. Sok baj van egészségével, és az elhízásra is hajlamos.

A szerelemben: előnyösen egyesülnek benne a hódításhoz szükséges külső és belső adottságok. A szerelemben forróvérű, de a család mindenekfelett áll számára.

CIPRUS

Vonzódik a természethez, fontos számára a nyugalom, ezért igazán a falusi életmód a neki való. Nincsenek nagy igényei, az élet kisebb-nagyobb akadályait is könnyedén legyőzi. Sok ember veszi körül, szívesen lát vendégeket, jó hatással van környezetére. Kényelemszerető, nem vonja be magát semmi túlzott erőkifejtést igénylő dologba. Konfliktuskerülő, és hűséges elvekhez, barátokhoz, párjához egyaránt.

A szerelemben: alapvetően vonzó személyisége és előnyös külseje miatt könnyen megtalálja a társát. Néha zárkózott, de mélyérzésű, gondoskodó. Fő célja a családalapítás.

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr592138272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása