HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.07.12. 11:16 Myzus

Tudod e hol él a viza?...


 
a Fekete-tengerben  
 
 
A viza (Acipenser huso L.) a tokfélék között talán a legfontosabb a vizatok, viza, vagy őrhal, Acipenser huso L., a tokhalak óriása, mert eléri a 9 m-es hosszúságot és a 14 métermázsás súlyt. A vizának rövid, háromszögletes ormánya, szalagszerű, lapos bajuszszálai, középen kissé beöblösödött felsőajka és középen megszakított alsóajka van. Hátvértei elől és hátul alacsonyak, középen magasak, oldalvértei aprók és különállók. Háta sötétszürke, hasa piszkosfehér, ormánya sárgásfehér, vértei fehéresek. Hazája a Kaszpi- és Fekete-tenger és a beleömlő folyamok alsó szakasza. Ma már igen ritkán jön fel a magyar Dunába, illetve a Vaskapu fölé. Pedig valamikor nemcsak a magyar Dunában, hanem mellékfolyóiban is fogták. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr262146098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása