HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.12.12. 13:19 Myzus

Tudod e a C-vitaminról?...

 

A C-vitamin, vagy másnéven aszkorbinsav, elsődleges szerepet játszik a növekedésben és a sejtek, az íny, a csontok és fogak növekedése és regenerálódáda szempontjából alapvető fontosságú kollagének létrehozásában. Az általunk fogyasztott készítményekben a C-vitamin 100% természetes forrásból (általában csipkebogyóból) származik. A C-vitamin segíti az izmok lebontásában és a rákos sejtburjánzások kialakulásában szerepet játszó káros szabad gyökök semlegesítését. A C-vitamin nagyobb mennyiségben történő használata különösen dohányosoknak fontos, mert a dohányzás megköti a bevitt C-vitamin nagy részét. Első számú betegségmegelőző vitamin, sportolóknak nélkülözhetetlen, mert enélkül a sérülésveszély megnő, valamint csökken a regenerálódó képesség. A C-vitamin felszívódásában segítenek az ún. bioflavonoidok, éppen ezért elengedhetetlen a természetes alapanyagokból készült (komplex) termékek használata. A C-vitamin és a vas is segítik egymás felszívódását és hasznosulását a szervezetben.

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr721592312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása