HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.01.13. 19:12 Myzus

Tudod e a csicsókáról?...

 

Sokáig azt hitték, hogy a csicsóka szára és gumója csak állatok takarmányozására hasznosítható, de a növény gumója az utóbbi időben jelentős szerepet vívott ki a modern táplálkozásban.

Mindenütt megél, mivel a tápanyagot a talaj mélyebb rétegeiből is képes felhasználni. A jól előkészített és trágyázott talajon bőven terem. Öntözést nem igényel. Kifejlett gyökerei a talaj mélyebb rétegeiből biztosítják a szükséges nedvességet.

A gumót októbertől szedhetjük. Mindig csak annyit szedjünk, amennyit felhasználunk, mert a kiszedett gumókat csak rövid ideig tárolhatjuk, gyorsan romlanak.

Leginkább gumókból, de magról is szaporíthatjuk. A magok általában 20 C fok körül csíráznak, a gumók 8-10 C fokos hőmérsékleten sarjadzanak. A gumókat ősszel és tavasszal lehet ültetni, de legjobb február végén, március elején elvetni.

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr201670130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása