HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.10.02. 13:17 Myzus

Tudod e a mézről...

 

...hogy a mézet az ókortól kezdve alkalmazták a gyógyításban? Napjainban ismét kezdik felfedezni, mint egyes gyógyszerek altenatíváját. Erősíti az immunrendszert, továbbá vitaminokat, illóolajokat, ásványianyakokat, szénhidrátot, aminosavakat, fontos enzimeket tartatlmaz. Régóta ismert kedvező  hatása szívbetegségek, légcsőhurut esetében, illetve fertőtlenítő hatása sebkezelésekben.

    A kutatások során fényderűlt rá, hogy a méz némelykor hatékonyabb lehet az antibiotikumoknál. Kisérletek során a rezisztens baktériumok közül több ellen sikerrel vetették be a mézet.A rendszeres fogyasztása nagyon egészséges: egyetlen kanál mézben csaknem kétszáz értékes tápanyag található

    A mézet érdemes gyógynövényvényboltokban, bioboltokban, vagy termelőtől vásárolni, mert ezek biztosan nem "kezelt", hanem természertes mézek.

-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr621422739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása