HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.10.19. 12:58 Myzus

Tudod e az ezüstsirályról?...


    Az ezüstsirály, a leggyakrabban elõforduló sirály Európa tengerpartjain,
a kontinens belsejében fõleg sziklás sziretken és homokdûnéken
költ; télen az Alpok előterében lévõ nagy tavakat keresi fel.

    Ezüstsirály (Larus argentatus, Pont.), l763. Az l950-es évek végén eseményszámba ment egy-egy példány fölbukkanása a környéken. Az elmúlt két évtizedben fokozatosan növekedett kóborló, ivaréretlen fiatalokból álló állománya. De ivarérett egyedek is ma már tucatjával tartózkodnak nyáron nálunk. A Fehér-tavon szeptemberben kétezerre is fölszaporodnak. A Tiszán is mindennapos elõfordulásuk. A Palicsi-tavon l990 nyarán már fészkelt is (Ignac Tonkovic adata). E faj meghonosodása is félreérthetetlenül jelzi az éghajlat melegedését.

-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr441460206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása