HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2009.11.14. 17:40 Myzus

Tudod e milyen az arcgimnasztika?...

 

 Mivel minden izom a mozgástól válik rugalmassá, arcizmainkat is érdemes tornáztatni, ha nem akarjuk, hogy idő előtt petyhüdtté váljanak, és elernyedjen felettük a bőr. 
 
      Az arcgimnasztikának ma már számos, könyvből megtanulható gyakorlata van. A szem tájékát például úgy tornáztathatjuk, hogy a bőrt a szemsaroktól a fül felé húzzuk, és közben hol tágra nyitjuk a szemünket, hol hunyorítunk. A száj és az orr körüli ráncok pedig attól simulnak ki, ha ajkunkat ó-alakra csücsörítjük, majd széthúzzuk, mintha mosolyogni akarnánk. De jó arctorna a művi ásítás is, továbbá szinte minden fintor, csak az a fontos, hogy naponta rendszeresen szánjunk rá néhány percet az efféle gyakorlatokra. Megéri a fáradságot, már csak azért is, mert egyes arcizmainkat gyakran ösztönösen merevítjük a rugalmasság szempontjából káros helyzetbe. Például gyakran ráncoljuk homlokunkat, és az úgynevezett mimikai ráncok eltörölhetetlenül rögzülnek, ha az ösztönös mimikát nem ellensúlyozza tudatos arcgimnasztika.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr71525117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása