HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.04.03. 12:53 Myzus

Tudod e?...Folt tisztitás

A legtöbb foltot fogpasztával el tudjuk távolítani. A fogpasztát egy régi fogkefével vigyük fel a kelmére.

Rozsdafolt. Szövetből a rozsdafolt legkönnyebben úgy távolítható el, ha egy érett paradicsom levével lemossuk. Ezután szappanos vízben mossuk ki a kelmét. Fehér anyagból itassuk át a rozsdafoltot citromlével, majd tartsuk gőz fölé, végül mossuk ki az anyagot.

Gyertyafolt. Ha a gyertyafoltok vasalás után sem tűnnek el, használjunk benzint az eltávolításukhoz.

Mustár-, ketchupfoltok. Áztassuk be a ruhadarabot langyos vízbe, majd dörzsöljük be glicerinnel (gyógyszertárban kapható), végül mossuk át.

Savfoltok. A fémen lévő savfoltokat dörzsöljük be félbevágott nyers burgonyával.

A teflonedény foltjai. Készítsük el a következő keveréket: egy csésze vízben fel kell oldani egy evőkanál sütőport, ezt felforralni a megfoltosodott teflonedényben. Tizenöt percnyi forralás után öblítsük ki, majd töröljük szárazra.

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr281891716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása