HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.06.01. 19:32 Myzus

Tudod e mi történik ha...

Ha még hat órát sem töltünk ágyban...
Ne játszadozzunk: gyilkol a kevés alvás!

Brit és olasz tudósok megállapították: ha rendszeresen 6 óránál kevesebbet alszunk éjjelente, az közelebb hozza a halálunk időpontját.


Brit és olasz tudósok megállapították, hogy ha rendszeresen 6 óránál kevesebbet alszunk, akkor megnő az esélyünk arra, hogy idő előtt eltávozzunk e földi létből.

Ugyanezzel a cseppet sem rózsás kilátással kecsegtet az is, ha úgy döntünk, hogy 9 óránál is tovább húzzuk a lóbőrt, állítják a Warwick Egyetem és a Federico II Egyetem tudósai.

A Sleep című szaklapban jelent meg az 1,3 millió európai, ázsiai és amerikai ember adatait feldolgozó, 25 éves távlatot átfogó tanulmány, melynek vezető szerzője Francesco Cappuccio prosfesszor, a Warwick Egyetem Alvás-. Egészség- és Társadalomtudományi munkacsoportjának vezetője.

A szakértő így nyilatkozott a Guardian című mértékadó brit lapnak: "Folyamatosan 6 és nyolc óra közötti időtartamú alvás a legoptimálisabb az egészségünk szempontjából."

A szerzők megemlítik azt is, hogy munkájuk igazolja azokat a korábbi tudományos eredményeket, amelyek szerint a rövid alvásidő cukorbetegséghez, magas vérnyomáshoz, elhízáshoz és szívproblémákhoz vezet.

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr122048726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása