HTML

Tudtad ?

Általam érdekesnek vélt események, történésék, évfordulók, több területet érintve.Úgy gondolom, lesz itt szó, tudományról, technikáról, egészségről, kultúráról, sportról, hobbiról, állatokról, érdekességekről stb...

Friss topikok

Linkblog

ÜDVÖZÖLLEK KEDVES LÁTOGATÓ!

2010.06.12. 16:47 Myzus

Tudod e hol élnek...?

...a szorbok?   
 
Németország   
 

A szorbok a Németország területén élő legnagyobb lélekszámú nem-germán nemzeti kisebbség, eltekintve a cigányoktól és a vendégmunkás törökök, illetve ibériaiak tömegeitől. A szorbok a mintegy másfél évezredes "kontinentális migráció" következményeként kerültek erre a vidékre. A Visztula és az Elba, a Saale és az Unstrut folyók közét a 9-10. században szállták meg a germán és a nyugati-szláv törzsek, melyek az éghajlati változás elől húzódtak dél felé. A középkorban ezt a területet aztán a német telepesek nagyrészt germanizálták. A szláv eredet jobbára csak a családnevekben maradt meg (az -ow és az -itz végződés).

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudod-e.blog.hu/api/trackback/id/tr252076539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása